Blogi »

Kolkyt ja risat - Pitsikilta ry:n juhlanäyttely


Näyttelyt by Jatan aitta / Marjo M., 24.01.2019
Pitsikilta ry tuo Jatan aittaan näytille kurssilaistensa nypläystöitä helmikuun ensimmäisellä viikolla. Vantaan Myyrmäessä toimivan ja kohta 31-vuotiaan yhdistyksen puheenjohtajana toimii Terttu Rissanen ja tytär Outi Rissanen ohjaa lähes 20 hengen nypläyksen alkeisryhmää. Kokeneempien nyplääjien omatoimiryhmä kokoontuu torstaisin Myyringissä. Siellä oppimisen sijaan jaetaan ideoita ja keskustellaan niin nypläyksestä kuin itse elämästäkin ja samalla edistyvät myös taidokkaat nypläystyöt.

Korkyt ja risat juhlanäyttelyyn on tulossa laaja kirjo erilaisia nyplättyjä töitä, kuten ainakin liinoja, viuhkoja, tauluja ja pöytäliinoja. Informatiivisessa näyttelyssä on esillä olevista pitsilajeista myös kerrottu tarkemmin. Nypläystekniikkaa tuntemattomat kävijät pääsevät kokeilemaan nypläyksen lyöntejä itsekin, sillä näyttelyssä on ns. kokeilunypläystyyny, jossa kaikki halukkaat voivat testata millaista nyplääminen on.Näyttely on avoinna 1.– 10.2. arkisin klo 14 – 18, lauantaina ja sunnuntaina klo 11 – 16 (tai sopimuksen mukaan).
Pääsymaksu 2 €/hlö. Ryhmiltä toivotaan ennakkoilmoittautumista.

Ryhmien kahvitarjoilut onnistuu Jatan aitan tiloissa, kun ne varataan ennakkoon (mielellään 29.1. mennessä).
Kahvitarjoiluasiat hoitaa keskitetysti Tmi Leivonsulle. Ennakkovaraukset tehdään suoraan Pia Jokiselle puh. 040-7616712,
leivonsulle@luukku.com - www.leivonsulle.net sivuilla esimerkkejä herkullisista tarjoiluvaihtoehdoista.