Blogi »

Pitsiä päivin öin -näyttely Jatan aitassa 7.-16.2.2020


by Jatan aitta / Marjo M., 09.01.2020

Helmikuun toisella viikolla avautuu myymälässämme Hyvinkään opiston nypläysoppilaiden näyttely. Tällä kertaa tarjolla on jotain aivan uutta, minkä eteen on työskennelty motivoituneesti jo pidemmän aikaa. Ensiesittelyssä on mm. tuotteita, missä aitoa pitsiä on kiinnitetty keramiikkatuotteisiin. Kyseessä ei ole ainoastaan pitsin painatus keramiikkaan vaan aidot nyplätyt pitsit, jotka sopivat täydellisesti keraamiseen käyttökohteeseen.

Hyvinkään ryhmän nypläyksen opettajalle Pirkko Särkimäelle 2020 on juhlavuosi, sillä hänelle tulee täyteen lähes 35 vuotta nypläyksen opetusta sekä 40 vuotta itse harrastuksen aloittamisesta. Näyttelyssä on kaikkiaan noin parinkymmenen opiskelijan töitä aloittelijoilta nypläyksen konkareihin. Koko ryhmä on työskennellyt ahkerasti yhteisen päämäärän eteen, jonka hieno lopputulos on nähtävänä tässä näyttelyssä.

Pitsitöiden lisäksi esillä on Hyvinkään ryhmässä nypläävän keraamikon Päivi Vikbergin keramiikkatöitä. "Päivin Öin" -keramiikka pop-up myymälä on avoinna Jatan aitan näyttelyn yhteydessä. Näyttely avoinna arkisin klo 14-18, la-su klo 10-16.

HUOM! aukioloaikojen ulkopuolellakin voi ryhmät vierailla näyttelyssä, mutta sovithan etukäteen ajankohdasta jotta osaamme avata ovia teille :)