KIRJAT‪» MUUT KIRJAT‪»

Nummisuutareiden naapurit - Tarja Raninen

Nummisuutareiden naapurit - Tarja Raninen


Hinta
20.00 + toimituskulut
Sis. alv 10%


Määrä
kpl


VarastossaSaatavuus
Heti

Varastotilanne ja saapuvat


Tuotteen kuvaus

Tämä kirja kertoo Nurmijärven Palojoen kylästä, Aleksis Kiven synnyinseudusta - jossa Jatan aittakin sijaitsee. Idyllinen jokilaakso ja kohiseva koski, viljavat pellot, jylhät mäet ja korpimetsät on ylennetty Suomen kansallismaisemaksi, josta kansalliskirjailija ammensi innoituksensa. Palojoen murre ja sanonnat sekä monet persoonalliset kylän asukkaat ovat päätyneet Kiven tuotantoon. Nyt tapaat ne tässä kirjassa.

Kirjallisuudentutkijat ovat olleet kiinnostuneita siitä, mitä palojokelaiset voivat kertoa kraatarin pojan Aleksis Stenvallin lapsuudesta ja nuoruudesta. Tässä kirjassa näkökulma on toisin päin: Miten kyläläiset suhtautuivat Aleksiin ja miten tämän maine on vaikuttanut kylän elämään. Kivestä on tullut koko Nurmijärven markkinointivaltti. Maankäyttö alueella vaatii tasapainoilua, koska suojeltua kulttuurimaisemaa ei saa turmella, mutta sen keskellä myös asutaan, rakennetaan ja ansaitaan elantoa.

Nummisuutareiden naapurit välittää kuvan kyläläisten yritteliäisyydestä ja yhteisöllisyyden voimasta. Kirjassa kerrotaan erilaisista pienistä ja suurista saavutuksista pilke silmäkulmassa. Kirja sisältää runsaasti aiemmin julkaisematonta materiaalia ja kuvia yksityisistä arkistoista. Kirjan on toimittanut Tarja Raninen ja artikkeleita kirjoittivat Pentti Koivu, Juha Laaksonen, Kalevi Laine, Annukka Lyra, Erkki Pirtola, Leena Rautanen-Saari, Martti Saari, Maija Tervonen ja Ilkka Törmä.

410 sivua, kuvitus mv- ja 4-värivalokuvia, julkaistu joulukuussa 2013


Tuotteen koko pakattuna tai myyntipakkauksen koko on arviolta 340 x 340 x 90 mm.

Paino
1.562 kg (myyntipakkauksen kanssa 2.00 kg)


Valmistusmaa
Suomi


Kommentit
Lisää kommentti