yritysesittely

Henkilökunta

Elettiin vuotta 1987


Vuonna 1987 koko ikänsä käsitöitä harrastanut Marjatta Yli-Kauhaluoma avasi Jatan aitta nimisen lahja- ja käsityötavaraliikkeen Hämeenlinnaan. Poppanat, neule- ja kankaankudontalangat, Helmi Vuorelman tuotteet, erilaiset lahja- ja lasiesineet täyttivät 32 neliön myymälä- ja varastotilat. Erikoisuutena voidaan mainita, että alkuvaiheessa yritys myös vuokrasi neulekoneita harrastajien käyttöön.

Marjatta harrasti itse nypläystä ja huomasi, että harrastajien oli vaikea löytää nypläystarvikkeita. Yrittäjä päättikin keskittyä nypläystarvikkeisiin ja myi koko muun liiketoiminnan pois vuonna 2000. Asiakkaita palveltiin puhelimitse, sähköpostitse sekä erilaisissa pitsinnyplääjien tapahtumissa ja käsityömessuilla. Tuotteet varastoitiin kotiin ja myöhemmin pieneen huoneistoon, josta myös lähetettiin tilattuja tuotteita asiakkaille.

Sukupolvenvaihdos syksyllä 2006

Jatan aitta siirtyi vuonna 2006 Marjatta Yli-Kauhaluomalta hänen tyttärelleen Marjo Maisille. Samalla liikkeelle kunnostettiin n. 200 neliön myymälä- ja näyttelytilat Nurmijärven Palojoelle Maisin pihapiirissä olevaan vanhaan navettaan. Pitsinäyttelyitä on sen jälkeen pidetty ”navettagalleriassa” vuosittain.

Puhelimitse ja sähköpostitse tapahtuvaa asiakaspalvelua täydentämään avattiin Jatan aitan verkkokauppa vuoden 2012 alussa. Samoihin aikoihin tuotevalikoimaa täydennettiin käpypitsitarvikkeilla ja –kirjoilla.

Nykytilanne

Panostamme hyvään asiakaspalveluun ja laajaan tuotevalikoimaan sekä nopeisiin toimituksiin, joita tarjoamme eri-ikäisille asiakkaillemme niin perinteisin kuin uusin menetelmin. Verkkokauppa päivitettiin vastaamaan nykypäivän tarpeita marraskuussa 2018 ja uusia sosiaalisen median mahdollisuuksia otetaan käyttöön entistä tehokkaammin.

Toimiminen perinteisen käsityömuodon ja harrastajien parissa on mielenkiintoista, monipuolista ja antoisaa!